Bel de vakschilder:

0495 59 34 35

Ruim 100 jaar ervaring

In 1994 bestond Gubbels Schilderwerken BV 75 jaar. Opgericht op 20 april 1919 door Louis Gubbels was Gubbels toen al zijn tijd ver vooruit. De plaatselijke middenstand en particulieren zagen het wel zitten en gaven de jonge Louis voldoende werk om het eerste jaar door te komen. Het was een moeilijke tijd, de recessie was immers een feit.

Desondanks slaagde Louis erin het bedrijf door deze moeilijke beginjaren heen te loodsen waarna het een stuk beter ging. Makkelijk was het echter nooit, verffabrieken bestonden amper. De schilder maakte zelf zijn eigen verf. Verf die overigens niet te vergelijken is met de huidige verven zoals die door Gubbels Schilderwerken BV wordt toegepast. Destijds was het nog noodzakelijk om verven in te schuren in de ondergrond. Na het gronden met grondverf voornamenlijk opgebouwd uit lijnolieën, zinkwit en oplosmiddelen was het noodzakelijk het nog natte materiaal in te schuren met puimsteen. Puimsteen is lavasteen, en vormt op de kern doorgezaagd een natuurlijk schuurblok.

U kunt zich voorstellen dat het er allemaal nogal anders aan toe ging.

Tijdens de tweede wereldoorlog overleed Louis en zoon Harrie nam op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid voor het bedrijf over. Tijdens de oorlog werden de activiteiten op een laag pitje doorgezet, maar na de bevrijding ging Harrie echt los. Enkele industrieën zoals Philips vestigden zich in de jaren vijftig in Maarheeze en Harrie was er als de kippen bij om hier zijn diensten aan te bieden. Een relatie die tot op de dag van vandaag voortduurt. Het bedrijf werd noodzakelijkerwijs groter en er kwam een winkel bij. Een winkel die niet alleen verf en behang verkocht, maar ook tabaks- en snoepwaren.

In de jaren tachtig werd Harrie ernstig ziek. Zoon Louis en dochter Tonny kwamen in de zaak. Harrie genas gelukkig van zijn ziekte maar besloot toch de activiteiten in het bedrijf volledig aan Louis en Tonny over te dragen. Sinds die tijd is het bedrijf sterk gemoderniseerd en is er geinvesteerd in nieuw materieel. Zo kwamen er hoogwerkers en werden er aluminium steigers aangeschaft. De oude, niet meer aan de huidige eisen voldoende spuitcabine werd gesaneerd. Ook werd de blik gericht op opdrachtgevers in een grotere regio. En niet zonder succes.

In het jaar 2000 werden mensen, materieel en activiteiten van Schildersbedrijf Sabo uit Weert overgenomen. Hiermee is de te verwachten groei in werkzaamheden alvast opgevangen.

Gubbels Schilderwerken BV is heden ten dage actief van Nijmegen, Tilburg tot aan Maastricht. In deze driehoek wordt ook regelmatig in België gewerkt. Met ca. 25 schilders en enkele houtrotreparateurs en betonreparateurs heeft men na 95 jaar een zeer goede naam opgebouwd als betrouwbare leverancier van vakwerk.

Het personeel is in die tijd vaak lang gebleven. Dienstverbanden van 25 jaar zijn bij Gubbels eerder regel dan uitzondering. Hoe kan het ook anders, de sfeer is geweldig.